Intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele pentru blat pe rand, incorporand uleiul in zahar, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, apa minerala cu sarea si la sfarsit faina amestecand cu telul sau mixerul pt a nu se face cocoloase. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unui aluat de chec, care curge.
In tava cuptorului unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza jumate din cantitatea de aluat, se baga in cuptorul incins in prealabil. Cat timp sta aluatul la cuptor la foc mic pana se coace si se intareste, fara sa se arda, pregatim pe foc dovleacul cu zaharul si scortisoara, la foc mic, pana se inmoaie si scade lichidul care se lasa din dovleac. (si la mere se procedeaza la fel).
Se scoate din cuptor blatul copt, peste care se adauga umplutura astfel preparata (sau gemul) si se intinde bine, dupa care se aseaza aluatul ramas, astfel incat sa fie tot dovleacul acoperit, dupa care se baga din nou la cuptor, tot la foc mic, pana se rumeneste.
Se presara zahar pudra cu vanilie sau simplu. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
Totul se masoara cu o cana de 250-300 ml.
Este o prajitura foarte usoara si gustoasa, care merge foarte bine dimineata cu ceai cu lamaie.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii