Intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele pentru blat pe rand, incorporand uleiul in zahar, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, apa minerala cu sarea si la sfarsit faina amestecand cu telul sau mixerul pt a nu se face cocoloase. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unui aluat de chec, care curge.
In tava cuptorului unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza jumate din cantitatea de aluat, se baga in cuptorul incins in prealabil. Cat timp sta aluatul la cuptor la foc mic pana se coace si se intareste, fara sa se arda, pregatim pe foc dovleacul cu zaharul si scortisoara, la foc mic, pana se inmoaie si scade lichidul care se lasa din dovleac. (si la mere se procedeaza la fel).
Se scoate din cuptor blatul copt, peste care se adauga umplutura astfel preparata (sau gemul) si se intinde bine, dupa care se aseaza aluatul ramas, astfel incat sa fie tot dovleacul acoperit, dupa care se baga din nou la cuptor, tot la foc mic, pana se rumeneste.
Se presara zahar pudra cu vanilie sau simplu. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
Totul se masoara cu o cana de 250-300 ml.
Este o prajitura foarte usoara si gustoasa, care merge foarte bine dimineata cu ceai cu lamaie.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii