Intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele pentru blat pe rand, incorporand uleiul in zahar, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, apa minerala cu sarea si la sfarsit faina amestecand cu telul sau mixerul pt a nu se face cocoloase. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unui aluat de chec, care curge.
In tava cuptorului unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza jumate din cantitatea de aluat, se baga in cuptorul incins in prealabil. Cat timp sta aluatul la cuptor la foc mic pana se coace si se intareste, fara sa se arda, pregatim pe foc dovleacul cu zaharul si scortisoara, la foc mic, pana se inmoaie si scade lichidul care se lasa din dovleac. (si la mere se procedeaza la fel).
Se scoate din cuptor blatul copt, peste care se adauga umplutura astfel preparata (sau gemul) si se intinde bine, dupa care se aseaza aluatul ramas, astfel incat sa fie tot dovleacul acoperit, dupa care se baga din nou la cuptor, tot la foc mic, pana se rumeneste.
Se presara zahar pudra cu vanilie sau simplu. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
Totul se masoara cu o cana de 250-300 ml.
Este o prajitura foarte usoara si gustoasa, care merge foarte bine dimineata cu ceai cu lamaie.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii