Prajitura cu Mere, Dovleac Sau Gem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 cana jumatate de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie sau otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana jumatate apa minerala
  • un praf de sare
  • cca 1/2 kg de faina
  • Umplutura poate fi din:
  • dovleac
  • jumate kg de dovleac dat pe razatoarea mare
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • din mere sau gem

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele pentru blat pe rand, incorporand uleiul in zahar, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, apa minerala cu sarea si la sfarsit faina amestecand cu telul sau mixerul pt a nu se face cocoloase. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unui aluat de chec, care curge.

In tava cuptorului unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza jumate din cantitatea de aluat, se baga in cuptorul incins in prealabil. Cat timp sta aluatul la cuptor la foc mic pana se coace si se intareste, fara sa se arda, pregatim pe foc dovleacul cu zaharul si scortisoara, la foc mic, pana se inmoaie si scade lichidul care se lasa din dovleac. (si la mere se procedeaza la fel).

Se scoate din cuptor blatul copt, peste care se adauga umplutura astfel preparata (sau gemul) si se intinde bine, dupa care se aseaza aluatul ramas, astfel incat sa fie tot dovleacul acoperit, dupa care se baga din nou la cuptor, tot la foc mic, pana se rumeneste.

Se presara zahar pudra cu vanilie sau simplu. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
Totul se masoara cu o cana de 250-300 ml.

Este o prajitura foarte usoara si gustoasa, care merge foarte bine dimineata cu ceai cu lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca
Bucataras.RO

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar...

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty