Umplutura
Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare.
Blat
Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra.
Topping
Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor.
Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul.
Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos.
Lasati sa se racesca in tava.
Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional).
Am folosit mere de vara, dar se poate face cu orice fel de mere.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii