Prajitura cu Mere de Vara

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere de Vara

Ingrediente

  • Blat:
  • -120 g unt, la temperatura camerei
  • -120 g zahar
  • -2- 3 oua, functie de marime
  • -300 g faina
  • -1 lingurita cu varf de praf de copt
  • -200 ml lapte
  • -1 lingura esenta de vanilie sau lamaie
  • Umplutura:
  • -1,2 -1,5 kg mere verzi de vara, curatate de coaja si casuta samburilor
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -250 g zahar
  • -1 plic budinca de vanilie
  • -1 lingurita cu varf scortisoara macinata
  • -1-2 maini stafide
  • -miez de nuca
  • Topping:
  • -100 g zahar brun
  • -60 g cocos razuit
  • -100 g faina integrala sau alba
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -80 g unt topit
  • Pentru servire:
  • -zahar pudra vanilat (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare.

Blat
Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra.

Topping
Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor.

Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul.

Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos.
Lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional).
Am folosit mere de vara, dar se poate face cu orice fel de mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Sfanj (Gogosi marocane)
Bucataras.RO

Sfanj (Gogosi marocane)

Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de...

Sfanj (Gogosi marocane)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere