Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 gr untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana (daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale (un aluat ce se poate intinde ).
Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati. O parte il intindem pe o bucata de folie la marimea tavii si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem apoi adaugam la ele zaharul, scortisoara si o mana de gris. Asezam merele astfel pregatite peste aluatul intins in tava si ne apucam sa intindem si cea de-a doua foaie pe care o vom aseza deasupra umpluturii. Foaia de deasupra cu ajutorul unei furculite o vom intepa din loc in loc pentru a permite aburilor ce se formeaza sa iasa la suprafata.
Se da prajitura la cuptorul preincalzit in partea de mijloc a acestuia si se lasa pentru circa 5 minute la foc mare dupa care reducem focul si lasam in cuptor pana devine deasupra aurie.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra si se taie romburi.
Pofta buna! ! ! !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii