Prajitura cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 700 gr faina
  • 200 gr untura
  • 5 linguri smantana (sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura-2 in plus sau minus, depinde si de faina folosita)
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 5 kg - 3 kg mere (tava mea are o dimensiune destul de mare L=40 cm si l = 30)
  • 10 linguri zahar (sau puneti dupa gust si in functie de soiul merelor mai mult sau mai putin)
  • scortisoara dupa gust
  • o mana buna de gris

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 gr untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana (daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale (un aluat ce se poate intinde ).

Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati. O parte il intindem pe o bucata de folie la marimea tavii si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.

Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem apoi adaugam la ele zaharul, scortisoara si o mana de gris. Asezam merele astfel pregatite peste aluatul intins in tava si ne apucam sa intindem si cea de-a doua foaie pe care o vom aseza deasupra umpluturii. Foaia de deasupra cu ajutorul unei furculite o vom intepa din loc in loc pentru a permite aburilor ce se formeaza sa iasa la suprafata.

Se da prajitura la cuptorul preincalzit in partea de mijloc a acestuia si se lasa pentru circa 5 minute la foc mare dupa care reducem focul si lasam in cuptor pana devine deasupra aurie.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra si se taie romburi.

Pofta buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Supa de dovlecei cu paste
Bucataras.RO

Supa de dovlecei cu paste

o alta reteta de supa usoara de vara. Se poate servi si de post.  

Supa de dovlecei cu paste
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!