Prajitura cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 700 gr faina
  • 200 gr untura
  • 5 linguri smantana (sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura-2 in plus sau minus, depinde si de faina folosita)
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 5 kg - 3 kg mere (tava mea are o dimensiune destul de mare L=40 cm si l = 30)
  • 10 linguri zahar (sau puneti dupa gust si in functie de soiul merelor mai mult sau mai putin)
  • scortisoara dupa gust
  • o mana buna de gris

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 gr untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana (daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale (un aluat ce se poate intinde ).

Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati. O parte il intindem pe o bucata de folie la marimea tavii si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.

Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem apoi adaugam la ele zaharul, scortisoara si o mana de gris. Asezam merele astfel pregatite peste aluatul intins in tava si ne apucam sa intindem si cea de-a doua foaie pe care o vom aseza deasupra umpluturii. Foaia de deasupra cu ajutorul unei furculite o vom intepa din loc in loc pentru a permite aburilor ce se formeaza sa iasa la suprafata.

Se da prajitura la cuptorul preincalzit in partea de mijloc a acestuia si se lasa pentru circa 5 minute la foc mare dupa care reducem focul si lasam in cuptor pana devine deasupra aurie.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra si se taie romburi.

Pofta buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate