Ungeti o tava mare de aragaz cu un strat gros de unt (margarina) si presarati uniform biscuitii sfaramati, aproximativ de 1 deget inaltime.
Repartizati merele rase, usor stoarse, apoi presarati uniform zahar si scortisoara pudra, dupa gust.
Turnati blatul pe care-l faceti astfel: bateti spuma tare albusurile cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile sau mixati ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Adaugati la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt sau praful de budinca (faina + amidonul) si inglobati usor, prin rasturnare, de jos in sus, cu o paleta.
Presarati deasupra bucati de nuca prajita, optional.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce blatul este facut si frumos rumenit.
Lasati la racit in tava, cel mai bine, de pe o zi pe alta.
Serviti portionata.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii