Este tare buna, frageda si se face foarte usor! Reteta o am de la mama mea!
Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.
Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara, pana scade toata zeama lasata de mere.
Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu), am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!
Tips-uri:
1.Se poate face si cu branza sau cu diverse umpluturi!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii