Prajitura cu mere

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust ( in functie de cat de dulce va place) eu am pus 100g
  • 12 linguri de smantana
  • 12 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Este tare buna, frageda si se face foarte usor! Reteta o am de la mama mea!

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.

Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara, pana scade toata zeama lasata de mere.

Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu), am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Tips-uri:

1.Se poate face si cu branza sau cu diverse umpluturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Nuca
1
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
desert cheesecake marmorat cu ciocolata
Bucataras.RO

desert cheesecake marmorat cu ciocolata

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin...

desert cheesecake marmorat cu ciocolata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala