Ingrediente
● 3 oua |
● 300 gr faina |
● 180 gr iaurt natural / vanilie (eu am pus lapte batut) |
● 280 gr zahar |
● 130 ml sirop de menta |
● 60 gr mac (trebuia nuca de cocos dar nu am avut) |
● 80 gr ulei floarea soarelui |
● 1 plic zahar vanilat sau 1/2 fiola de vanilie |
● 1 plic praf de copt |
● 250 gr ciocolata amara (eu doar 200 gr am avut) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul, macul (fulgii de nica de cocos), siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt.Amestecam bine pana obtinem un aluat cu o consistenta fluida si uniforma.
Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele.
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem bine.
Daca nu folositi o forma teflonata, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt uda si stoarsa bine.
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea, tava trebuie sa fie de 33cm x 22 cm; eu am avut o tava mult mai mare din pacate; daca tava mea era cat scria la reteta, stratul de ciocolata era mai inalt.
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 190°c pentru 30-40 min minute. Reteta originala este cu 180 grade si 25-30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca (intre timp am fost la zilele Aradului), dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt. O pudram cu zahar vanilat (sau nu ...), o taiem in patratele sau romburi si o servim.
Este foarte buna, racoroasa insa pt gustul meu este prea dulce, desi din cantitatea de zahar am scos 30 gr. Siropul a fost extrem de dulce si cred ca din aceasta cauza si prajitura este dulceeeee-dulceeee.
Am preluat reteta de pe un blog, mi-a facut cu ochiul pt ca este combinatia care mie imi place foarte mult. Ciocolata neagra si menta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Menta si Ciocolata Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele.
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem bine.
Daca nu folositi o forma teflonata, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt uda si stoarsa bine.
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea, tava trebuie sa fie de 33cm x 22 cm; eu am avut o tava mult mai mare din pacate; daca tava mea era cat scria la reteta, stratul de ciocolata era mai inalt.
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 190°c pentru 30-40 min minute. Reteta originala este cu 180 grade si 25-30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca (intre timp am fost la zilele Aradului), dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt. O pudram cu zahar vanilat (sau nu ...), o taiem in patratele sau romburi si o servim.
Este foarte buna, racoroasa insa pt gustul meu este prea dulce, desi din cantitatea de zahar am scos 30 gr. Siropul a fost extrem de dulce si cred ca din aceasta cauza si prajitura este dulceeeee-dulceeee.
Am preluat reteta de pe un blog, mi-a facut cu ochiul pt ca este combinatia care mie imi place foarte mult. Ciocolata neagra si menta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Menta si Ciocolata Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.12.2011 21:24:09
Arata foarte bine!!! Sigur am sa o incerc de sarbatori!!!