Luam 2 cestii de faina 2 linguri mari de unsoare netopita se pune in faina si se framanta pana se amesteca bine punem 2 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar cu 2 linguri mari de smantana punem vanilia si 2 lingurite de amoniac stins in otet si se framanta toate la un loc pana obtinem un alt foarte moale.
Se lasa cat timp curatam merele pe urma le razaluim si punem putin ulei in cratita in care prajim merele. Dupa ce se racesc punem zaharul pe urma le stoarcem si punem putina scortisoara.
Se unge tava cu ulei si se imaprte aluatul in 3 parti egale si facem foile. Iar pe prima foaie punem merele iar a2 a o punem peste prima si punem si pe a 2a mere iar pe a 3a o punem peste toate si o punem in tigaie. Lasam la copt 25-30 min.
Dupa ce am copto putem adauga zahar praf pe deasupra. Pofta buna!!
Calda dar si rece.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii