Ingrediente
● Aluat : |
● 400 g faina |
● 100 g untura (sau 200 g margarina) |
● 100 g zahar praf |
● 2 galbenusuri |
● 1 plic zahar vanilat |
● 1 vf de cutit sare |
● 1 plic praf de copt |
● smantana |
● Umplutura: |
● 400 g mac |
● 150 ml lapte |
● 200 g zahar |
● 1 lamaie |
● 1 fiola esenta rom |
● 2 albusuri de ou |
● 1 mar mai mare (circa 300 g) |
Mod de preparare
Preparare aluat :
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).
Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.
Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.
Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mac - Makos Racsos" nu uita sa ii faci un review.
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).
Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.
Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.
Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mac - Makos Racsos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 19.02.2010 18:54:57
cea mai buna prajitura cu mac pe care am macat-o vreodata...felicitari