Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Ingrediente

  • Aluat :
  • 400 g faina
  • 100 g untura (sau 200 g margarina)
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • smantana
  • Umplutura:
  • 400 g mac
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 albusuri de ou
  • 1 mar mai mare (circa 300 g)

Mod de preparare

Preparare aluat :
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).

Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.

Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Bomboane de casa
3
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest...

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute