Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Ingrediente

  • Aluat :
  • 400 g faina
  • 100 g untura (sau 200 g margarina)
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • smantana
  • Umplutura:
  • 400 g mac
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 albusuri de ou
  • 1 mar mai mare (circa 300 g)

Mod de preparare

Preparare aluat :
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).

Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.

Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide
Bucataras.RO

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit