Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Ingrediente

  • Aluat :
  • 400 g faina
  • 100 g untura (sau 200 g margarina)
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • smantana
  • Umplutura:
  • 400 g mac
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 albusuri de ou
  • 1 mar mai mare (circa 300 g)

Mod de preparare

Preparare aluat :
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).

Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.

Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Ceafa de porc la cuptor
4
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia