Puneti stafidele la inmuiat in brandy sau esenta de rom. Bateti cu mixerul, la viteza mare circa 10 min, ouale cu zaharul pana devin cremoase si au aspect de spuma tare. Inglobati usor, cu o spatula, restul ingredientelor de la blat.
Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili ( 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit pentru circa 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit.
Puneti deasupra sau imbracati toata prajitura cu un strat de frisca in cantitatea dorita, apoi glazurati-o.
Glazura:
Puneti intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata bucatele pana ce aceasta se topeste. Turnati deasupra glazura de ciocolata racita.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii