Prajitura cu Lamaie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Lamaie

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 g faina de grau alba
  • 120 g zahar nerafinat pudra
  • 225 g unt nesarat (82%) topit
  • Pentru umplutura:
  • 4 oua ecologice
  • 180 g zahar nerafinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40 g faina de grau alba
  • 150 ml suc de lamaie prospat stors
  • 1 lingura extract de vanilie
  • un praf mic de nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3).
Intr-un bol amestecati cu telul faina si zaharul pudra. Incorporati apoi untul topit. Ungeti o tava (cu diametrul de 18 x 18 sau 24 x 14 cm) cu putin ulei de sambure de struguri. Transferati aluatul format in tava, nivelati uniform si compactati. Coaceti 15 minute apoi scoateti si mutati temperatura la 180 c (gaz 4).

Intr-un bol mic amestecati faina, praful de copt si zaharul. Intr-un alt bol mai mare bateti ouale cu mixerul 2 minute. Incorporati in oua faina si zaharul cu mixerul apoi puneti extractul de vanilie si sucul de lamaie. Amestecati din nou apoi turnati peste crusta din tava.

Coaceti 30-35 de minute apoi lasati sa se raceasca complet inainte de a portiona. Serviti simplu sau cerneti putin zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate