Ingrediente
● 3 oua |
● 500 g branza de vaci (am pus ricotta) |
● 120 g gris |
● 1 pachet budinca de vanilie |
● 140 g zahar (am pus ceva mai mult) |
● un plic zahar vanilat |
● 1/2 plic praf de copt (am pus 1 plic) |
● varf de sale |
● fructe proaspete taiate bucatele (am pus piersici) |
Mod de preparare
Se bat bine ouale cu zaharul, un varf de sare, vanilia si praful de budinca. Se adauga ricotta sau branza de vaci sfaramata, apoi grisul amestecat cu praful de copt. La sfarsit se adauga fructele taiate bucatele (cantitatea cat doriti), se amesteca cu grija si se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau captusita cu hartie de cuptor.
Eventual, puteti pune o parte de fructe in aluat si o parte deasupra, la sfarsit. Asa am facut a doua oara cand am facut prajitura. Am folosit o tava rotunda dar puteti folosi orice forma de tava. A doua oara am pus mai mult zahar deoarece ni s-a parut putin dulce... fiecare cu gustul lui.
Se coace la o temperatura medie (180-200 grade), cuptorul preancalzit... eventual testati cu scobitoarea.
Cand este rece presarati cu zahar pudra vanilat.
Aceasta prajitura am facut-o dupa reteta gasita in blogul lui Micul. Am schimbat cate ceva, asa cum am indicat la ingrediente. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Gris si Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Eventual, puteti pune o parte de fructe in aluat si o parte deasupra, la sfarsit. Asa am facut a doua oara cand am facut prajitura. Am folosit o tava rotunda dar puteti folosi orice forma de tava. A doua oara am pus mai mult zahar deoarece ni s-a parut putin dulce... fiecare cu gustul lui.
Se coace la o temperatura medie (180-200 grade), cuptorul preancalzit... eventual testati cu scobitoarea.
Cand este rece presarati cu zahar pudra vanilat.
Aceasta prajitura am facut-o dupa reteta gasita in blogul lui Micul. Am schimbat cate ceva, asa cum am indicat la ingrediente. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Gris si Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.02.2012 22:12:57
interesant.