Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingura lapte rece
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • unt sau margarina pentru uns tava
  • Restul ingredientelor:
  • 2 pliculete de ceai tropical sau la alegere
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml frisca (se pune frisca in interiorul prajiturii dupa dorinta fiecaruia, iar cu restul se orneaza) sau crema vegetala de patiserie
  • obtional se poate folosii putin colorant pentru frisca
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute.

Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale.

Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba.

Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos.

Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.
Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca