Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingura lapte rece
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • unt sau margarina pentru uns tava
  • Restul ingredientelor:
  • 2 pliculete de ceai tropical sau la alegere
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml frisca (se pune frisca in interiorul prajiturii dupa dorinta fiecaruia, iar cu restul se orneaza) sau crema vegetala de patiserie
  • obtional se poate folosii putin colorant pentru frisca
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute.

Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale.

Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba.

Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos.

Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.
Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Negresă a la Merișor
Bucataras.RO

Negresă a la Merișor

Când am văzut la Merișor, NEGRESA INSIROPATA CU CREMA DE GALBENUSURI SI CAFEA, nu am putut rezista tentației!

Negresă a la Merișor
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty