Prajitura cu Foi de Napolitane, Blat si 2 Creme

Complexitate
redusa
Prajitura cu Foi de Napolitane, Blat si 2 Creme

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 albusuri
  • -6 linguri faina
  • -200 g zahar
  • -250 g rahat
  • taiat cubulete
  • -250 g nuca
  • usor prajita si tocata grosier
  • Crema de cacao:
  • -7 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -1 lingura faina
  • -1 lingura apa
  • -2 linguri cacao pudra
  • -coaja rasa de lamaie
  • dupa gust
  • -100 g unt
  • la temperatura camerei
  • Crema din rahat:
  • -500 g rahat
  • -1 lamaie bio
  • -200 g unt
  • la temperatura camerei
  • -nuca prajita si macinata
  • dupa gust si consistenta cremei
  • Altele:
  • -2 foi de napolitane, pentru asamblare

Mod de preparare

Blat:
Bateti albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat si incorporati usor, prin rasturnare, faina cernuta.
Adaugati bucatelele de rahat, trecute in prealabil prin faina si miezul de nuca.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit pana ce blatul este copt si incepe sa se aureasca usor.
Transferati pe un gratar si lasati la racit.

Crema de cacao:
Amestecati intr-un vas toate ingredientele, puneti pe foc mic sau la bain- marie si lasati pana se ingroasa, amestecand continuu.
Lasati la racit.

Crema de rahat:
Daca nu aveti lamaie netratata, atunci tineti 15 min lamaia in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Frecati spuma untul.

Treceti prin masina de tocat carne, lamaia (cu coaja cu tot, fara samburi), rahatul si adaugati untul.
Mixati bine compozitia apoi, adaugati nuca macinata, cat sa obtineti o crema ce poate fi intinsa.

Asamblare:
Asezati 1 foaie de napolitana, intindeti uniform crema de cacao, puneti blatul racit, crema de rahat si acoperiti cu 1 foaie de napolitana. Asezati o greutate peste prajitura si dati la rece pentru cateva ore.

Serviti, portionata in bucatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura