Prajitura cu dovleac si branza

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac si branza

Ingrediente

  • Negresa
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri nuca macinata grosier
  • 1 praf de sare
  • 200 ml cafea
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • Strat dovleac
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 praf turmenic
  • scortisoara
  • nucusoara
  • ghimbir
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de casa
  • 400 g dovleac placintar calit
  • 100 g unt
  • Strat alb
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 100 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 20 g unt

Mod de preparare

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.

Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, adaugam branza de vaci, ouale, un praf de sare, iaurtul si omogenizam.

Negresa-intr-un castron amestecam ingredintele uscate, facem o adancitura si adaugam ouale batute, cafeaua, untul topit, iaurtul si incepem sa amestecam cu telul pana ce rezulta un aluat omogen si gros ca o smantana.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 30 min, pana ce prinde o crusta, scoatem tava si adaugam crema de dovleac, nivelam si dam din nou la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam smantana cu frisca si zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Adaugam peste crema de dovleac, dam la rece cca 1 ora si decoram cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia