Prajitura cu dovleac si branza

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac si branza

Ingrediente

  • Negresa
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri nuca macinata grosier
  • 1 praf de sare
  • 200 ml cafea
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • Strat dovleac
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 praf turmenic
  • scortisoara
  • nucusoara
  • ghimbir
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de casa
  • 400 g dovleac placintar calit
  • 100 g unt
  • Strat alb
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 100 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 20 g unt

Mod de preparare

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.

Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, adaugam branza de vaci, ouale, un praf de sare, iaurtul si omogenizam.

Negresa-intr-un castron amestecam ingredintele uscate, facem o adancitura si adaugam ouale batute, cafeaua, untul topit, iaurtul si incepem sa amestecam cu telul pana ce rezulta un aluat omogen si gros ca o smantana.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 30 min, pana ce prinde o crusta, scoatem tava si adaugam crema de dovleac, nivelam si dam din nou la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam smantana cu frisca si zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Adaugam peste crema de dovleac, dam la rece cca 1 ora si decoram cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola