Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.
Dovleacul placintar il coacem si il facem piure. Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac.
Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal, dar se poate in rom sau alte lichide.
Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.
Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita.
Adaugam piureul de dovleac, nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul, scortisoara si amestecam bine de tot. Gustam sa vedem daca este suficient de dulce, daca se potriveste gusturilor noastre.
Se mai poate adauga sirop de artar, indulcitor sau zahar.
Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .
Serviti rece cu miere de albine.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii