Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.
Dovleacul placintar il coacem si il facem piure. Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac.
Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal, dar se poate in rom sau alte lichide.
Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.
Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita.
Adaugam piureul de dovleac, nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul, scortisoara si amestecam bine de tot. Gustam sa vedem daca este suficient de dulce, daca se potriveste gusturilor noastre.
Se mai poate adauga sirop de artar, indulcitor sau zahar.
Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .
Serviti rece cu miere de albine.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii