Prajitura cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac

Ingrediente

  • -dovleac placintar copt (2 cani piure)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri cacao /pudra de roscove
  • -2 oua
  • -1 cana nuci macinate sau taiate grosier
  • -1/2 cana curmale hidratate
  • Extra : miere pentru servit

Mod de preparare

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.
Dovleacul placintar il coacem si il facem piure. Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac.
Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal, dar se poate in rom sau alte lichide.
Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.
Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita.
Adaugam piureul de dovleac, nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul, scortisoara si amestecam bine de tot. Gustam sa vedem daca este suficient de dulce, daca se potriveste gusturilor noastre.
Se mai poate adauga sirop de artar, indulcitor sau zahar.
Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .
Serviti rece cu miere de albine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc