O prajitura simpla dar minunata.
Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf. Mixam cele 5 oua cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat. Punem forma la cuptorul preincalzit (foc mediu) la bain- marie, intr-o tava in care am pus apa.
Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura. Adaugam cate un galbenus si mixam. Incorporam faina cernuta cu cacao si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat, nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in forma. Cand se raceste bine, desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam. Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii