Prajitura cu crema de vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 6-7 linguri zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 3-4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 100gr unt(sau margarina)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350ml lapte
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esente (vanilie sau rom)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Separat se amesteca faina,cacao si praful de copt si se adauga la compozitia de albusuri,amestecand usor de sus in jos,cu o lingura de lemn . Se aseaza intr-o tava hartie de copt si turnam aluatul,dam la cuptor la foc potrivit timp de 20-25min.

Crema: Preparam budinca si o lasam sa se raceasca.Separat frecam untul spuma apoi adaugam budinca racita ,coaja ,zeama de lamiae si omogenizam bine.

Blatul racit il insiropam cu un sirop (zahar+apa+esente), eu am folosit 100ml cafea preparata. Lasam 5-10min blatul sa-si traga bine siropul , apoi punem crema si ornam dupa imaginatia fiecaruia.

Este bine sa stea la rece cel putin 1 ora (daca rezistati) !!!!!

Este o prajitura usor de facut si foarte buna .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola