Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine.
Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min.
Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur.
Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar).
Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom.
Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine.
Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema.
Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine.
Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece.
Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii