Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine.
Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min.
Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur.
Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar).
Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom.
Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine.
Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema.
Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine.
Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece.
Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii