Prajitura cu crema de nuca si cafea

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
2 oua
150 gr zahar
250 gr faina
1 lingura unt
200ml lapte dulce
1 plic praf de copt
zahar vanilat
Crema:
200 gr unt sau margarina
200 gr nuca macinata
100 gr zahar
50 gr stafide
2-3 linguri cacao
250 ml cafea preparata

Mod de preparare

Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine.

Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min.
Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur.
Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar).

Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom.
Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine.
Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema.

Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine.

Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece.
Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu crema de nuca si cafea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu crema de nuca si cafea