Prajitura cu crema de ciocolata si nuca de cocos

Portii
20
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata si nuca de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g albusuri
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 lg ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lg esenta rom
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 600 g frisca lichida (Pilos)
  • 300 g ciocolata neagra (50%cacao)
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • Pentru insiropat
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lgt esenta rom
  • Decor
  • oua de ciocolata

Mod de preparare

Cum procedam:

Blat:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Punem albusurile impreuna cu praful de sare in bolul mixerului si mixam la viteza mica pana obtinem o spuma tare.
3. Adaugam zaharul peste albusuri in 3 transe si mixam dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva complet, iar in final spuma rezultata capata cuuloare sidefie (ca la bezea).
4. Adaugam uleiul (atentie daca uleiul de palmier este solid, il incalzim usor pana devine lichid si il lasam sa se racoreasca la temperatura camerei) si esenta de rom, si mixam pana la incorporare.
5. Scoatem bolul mixerului si cernem faina in spuma de albusuri incorporand-o in 4 transe. Inglobam fiecare transa cu ajutorul spatulei, cu miscari circulare, de sus in jos.
6. Turnam compozitia intr-o tava (35x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, trapta coacerfe uniforma, pentru 20-30 minute, verificati introducand o scobitoare in mijlocul baltului, daca iese curata => blat copt, daca iese lipicioasa mai lasati blatul in cuptor sub supraveghere 5-10 min.
7. Dupa ce s-a copt lasam blatul sa se raceasca complet apoi il taiem o data pe orizontala astfel incat sa rezulte doua felii egale.

Crema:
1. Topim ciocolata pe bain-marie.
2. Punem la infierbantat, intr-un vas neaderent, 400 g frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere, oprim focul si turnam ciocolata topita apoi omogenizam cu o spatula, adaugam untul si amestecam bine. Lasam compozitia sa se raceasca (eu n-am avut timp sa ma ocup de ea si a stat ~12 ore la frigider, am scos-o si am incalzit-o usor cat sa devina maleabila inainte de folosire. Cantarim crema si o impartim in doua (o parte o vom mixa si o vom folosi la interiorul prajiturii, iar o parte o vom incalzi si o vom folosi ca glazura).

3. Mixam o parte de crema de ciocolata pana cand se deschide la culoare, separat mixam 200 g frisca lichida cu 2 linguri de zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Turnam frisca peste crema de ciocolata si o inglobam cu o spatula prin miscafri circulare, adaugam fulgii de cocos si procedam la fel.


Sirop:
Amestecam zaharul cu apa, le punem intr-o cratita si dam un clocot. Oprim focul, lasam siropul sa se racoreasca apoi adaugam esenta de rom.

Asamblare:
1. Tapetam tava in care am copt blatul cu hartie de copt/folie alimentara, punem o felie de blat, o insiropam, adaugam crema de ciocolata cu cocos, nivelam crema si punem cealalta felie de blat pe care o insiropam. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.


2. Scoatem tava din frigider, punem deasupra un platou si rasturnam cu grija prajitura.
Incalzim usor crema de ciocolata ramasa si o turnam deasupra prajiturii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti