Din ingredientele pentru foi se imparte in 3 parti si se coc pe dosul tavii unsa in prealabil cu ulei.
Pentru crema se pun ingredientele la fiert, iar cand crema este rece se amesteca cu 250 gr de unt si 250 gr de zahar.
Crema se imparte in doua: una se face cu vanilie adaugand in ea 2 pliculete de zahar vaniliat sau 2 esente de vanilie, iar cealalata se face cu cacao punand in ea 2 linguri de cacao.
Deasupra se pune glazura din:
150 gr de zahar praf, 3 linguri de cacao, peste care se pune 4 linguri de apa fiarta, se amesteca pana se dizolva apoi se pune o lingura de ulei. Glazura obtinuta se pune peste prajitura.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii