La aceasta prajitura se va incepe prepararea cremei si a blatului din acelasi amestec, la care mai incolo se vor pune ingredientele necesare in functie de compozitie.
Pentru inceput se va amesteca zaharul, zaharul vanilat si laptele, dupa care se vor pune pe foc mic, pana compozitia se va lega. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile (albusurile vor fi separate cate 4). Compozitia astfel obtinuta se va imparti in 3 parti egale, doua pentru blat si alta pentru crema.
In continuare se va lua compozitia pentru crema, se va pune din nou pe foc mic si se va adauga in ea untul, cacaua, zaharul vanilat si esenta de rom. Se va mai lasa pe foc pana ce aceasta se va lega, dupa care se va lasa la racit.
Urmatorul pas va fi facerea blatului. Albusurile (pentru inceput 4) se vor bate spuma cu putina sare si se vor amesteca cu una din cele trei compozitii, amestecand de jos in sus. Se vor adauga 2 linguri de faina amestecate cu o jumatate de plic de praf de copt, dupa care se va da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Va sta la cuptor aproximativ 35 de minute la foc potrivit, dupa care vom repeta acest proces cu cel de al doilea blat.
Crema se va pune peste primul blat, dupa care cel de al doilea blat (dupa ce s-a racit).
Se va decora dupa gustul fiecaruia.
Ideea acestei prajituri este de a fi ca un pandispan cu crema, dar cine doreste o poate si insiropa.
Pofta buna! ! !
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAșa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E...
Cârnați la garniță ( conservați în untură)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii