Prajitura cu Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao
  • 10 linguri lapte sau apa minerala
  • 200 g unt
  • putina sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

La aceasta prajitura se va incepe prepararea cremei si a blatului din acelasi amestec, la care mai incolo se vor pune ingredientele necesare in functie de compozitie.

Pentru inceput se va amesteca zaharul, zaharul vanilat si laptele, dupa care se vor pune pe foc mic, pana compozitia se va lega. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile (albusurile vor fi separate cate 4). Compozitia astfel obtinuta se va imparti in 3 parti egale, doua pentru blat si alta pentru crema.

In continuare se va lua compozitia pentru crema, se va pune din nou pe foc mic si se va adauga in ea untul, cacaua, zaharul vanilat si esenta de rom. Se va mai lasa pe foc pana ce aceasta se va lega, dupa care se va lasa la racit.

Urmatorul pas va fi facerea blatului. Albusurile (pentru inceput 4) se vor bate spuma cu putina sare si se vor amesteca cu una din cele trei compozitii, amestecand de jos in sus. Se vor adauga 2 linguri de faina amestecate cu o jumatate de plic de praf de copt, dupa care se va da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Va sta la cuptor aproximativ 35 de minute la foc potrivit, dupa care vom repeta acest proces cu cel de al doilea blat.

Crema se va pune peste primul blat, dupa care cel de al doilea blat (dupa ce s-a racit).
Se va decora dupa gustul fiecaruia.
Ideea acestei prajituri este de a fi ca un pandispan cu crema, dar cine doreste o poate si insiropa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Bucataras.RO

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...

Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui