Prajitura cu Crema de Cacao si Dulceata de Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 220g zahar
  • 270g faina
  • 25 ml apa minerala
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru crema de cacao:
  • 50g cacao
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 180g zahar tos
  • 200g unt
  • dulceata de visine
  • Pentru stratul de frisca:
  • 500ml frisca lichida
  • paiete de ciocolata pentru presarat deasupra sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le punem fiecare in boluri separate. Albusurile le batem cu mixerul spuma. Dupa ce am obtinut spuma, in timp ce mixam continuu, adaugam apa minerala, pliculetele de zahar vanilat, zaharul tos si mixam pina acestea se inglobeaza complet.

In compozitia obtinuta adaugam galbenusurile si mixam din nou pina ce se incorporeaza complet. Adaugam apoi faina in ploaie, iar de aceasta data amestecam cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare pina obtinem o compozitie omogena.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de blat in tava, o nivelam frumos la suprafata pentru a fi uniforma si o dam la cuptor mic spre mediu mai apoi, pentru 45 min pina ce blatul s-a copt. Inainte de a scoate blatul faceti testul cu scobitoarea: daca scobitoarea este curata atunci blatul s-a copt.

Eu am folosit o tava mai micuta si mai inalta de 22/32 cm.

Pentru prepararea cremei punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul atit cit sa fie bine amestecate, adaugam zaharul tos cacaua si mixam din nou pina la omogenizare. Mai apoi adaugam faina si mixam din nou pina la omogenizare.

Intr-o cratita punem laptele si il lasam sa dea in clocot. Cind a dat in clocot, adaugam compozitia de cacao obtinuta mai inainte si amestecam cu un tel pina incepe sa se ingroase. Dupa ce crema s-a ingrosat adaugam untul care ar trebui sa fie scos cu o seara inainte din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si amestecam pina se incorporeaza complet, dupa care lasam crema la racit.

Intr-un recipient punem 450 ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pina se intareste frisca. Cind blatul si crema de cacao s-au racit incepem sa asamblam prajitura: taiem blatul in trei nivele punem o foaie de blat pe o tava si o ungem cu dulceata de visine. Cantitatea de dulceata pe care o folosim ramine la aprecierea si gustul fiecaruia insa atentie sa fie indeajuns de multa.

Peste stratul de dulceata punem cel de-al doilea blat pe care il ungem cu toata crema de cacao. Peste stratul de cacao punem cel de-al treilea blat pe care il ungem cu frisca. Putem sa punem frisca intr-un sprit si sa facem cu spritul diferite modele peste frisca. Presaram paiete de ciocolata sau ciocolata rasa, iar la sfirsit ornam din loc in loc cu visine din dulceata, astfel ca la final sa rezulte ceva frumos.

Punem prajitura la frigider de preferat pina a doua zi pentru a se patrunde bine, dupa care o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Curry din linte si spanac la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Curry din linte si spanac la slow cooker Crock Pot

Un fel principal numai bun pentru vegetarieni și în zilele de post! Spor și poftă bună!

Curry din linte si spanac la slow cooker Crock Pot
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui