Separam albusurile de galbenusuri si le punem fiecare in boluri separate. Albusurile le batem cu mixerul spuma. Dupa ce am obtinut spuma, in timp ce mixam continuu, adaugam apa minerala, pliculetele de zahar vanilat, zaharul tos si mixam pina acestea se inglobeaza complet.
In compozitia obtinuta adaugam galbenusurile si mixam din nou pina ce se incorporeaza complet. Adaugam apoi faina in ploaie, iar de aceasta data amestecam cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare pina obtinem o compozitie omogena.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de blat in tava, o nivelam frumos la suprafata pentru a fi uniforma si o dam la cuptor mic spre mediu mai apoi, pentru 45 min pina ce blatul s-a copt. Inainte de a scoate blatul faceti testul cu scobitoarea: daca scobitoarea este curata atunci blatul s-a copt.
Eu am folosit o tava mai micuta si mai inalta de 22/32 cm.
Pentru prepararea cremei punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul atit cit sa fie bine amestecate, adaugam zaharul tos cacaua si mixam din nou pina la omogenizare. Mai apoi adaugam faina si mixam din nou pina la omogenizare.
Intr-o cratita punem laptele si il lasam sa dea in clocot. Cind a dat in clocot, adaugam compozitia de cacao obtinuta mai inainte si amestecam cu un tel pina incepe sa se ingroase. Dupa ce crema s-a ingrosat adaugam untul care ar trebui sa fie scos cu o seara inainte din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si amestecam pina se incorporeaza complet, dupa care lasam crema la racit.
Intr-un recipient punem 450 ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pina se intareste frisca. Cind blatul si crema de cacao s-au racit incepem sa asamblam prajitura: taiem blatul in trei nivele punem o foaie de blat pe o tava si o ungem cu dulceata de visine. Cantitatea de dulceata pe care o folosim ramine la aprecierea si gustul fiecaruia insa atentie sa fie indeajuns de multa.
Peste stratul de dulceata punem cel de-al doilea blat pe care il ungem cu toata crema de cacao. Peste stratul de cacao punem cel de-al treilea blat pe care il ungem cu frisca. Putem sa punem frisca intr-un sprit si sa facem cu spritul diferite modele peste frisca. Presaram paiete de ciocolata sau ciocolata rasa, iar la sfirsit ornam din loc in loc cu visine din dulceata, astfel ca la final sa rezulte ceva frumos.
Punem prajitura la frigider de preferat pina a doua zi pentru a se patrunde bine, dupa care o servim.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii