Prajitura cu Crema de Cacao si Dulceata de Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 220g zahar
  • 270g faina
  • 25 ml apa minerala
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru crema de cacao:
  • 50g cacao
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 180g zahar tos
  • 200g unt
  • dulceata de visine
  • Pentru stratul de frisca:
  • 500ml frisca lichida
  • paiete de ciocolata pentru presarat deasupra sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le punem fiecare in boluri separate. Albusurile le batem cu mixerul spuma. Dupa ce am obtinut spuma, in timp ce mixam continuu, adaugam apa minerala, pliculetele de zahar vanilat, zaharul tos si mixam pina acestea se inglobeaza complet.

In compozitia obtinuta adaugam galbenusurile si mixam din nou pina ce se incorporeaza complet. Adaugam apoi faina in ploaie, iar de aceasta data amestecam cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare pina obtinem o compozitie omogena.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de blat in tava, o nivelam frumos la suprafata pentru a fi uniforma si o dam la cuptor mic spre mediu mai apoi, pentru 45 min pina ce blatul s-a copt. Inainte de a scoate blatul faceti testul cu scobitoarea: daca scobitoarea este curata atunci blatul s-a copt.

Eu am folosit o tava mai micuta si mai inalta de 22/32 cm.

Pentru prepararea cremei punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul atit cit sa fie bine amestecate, adaugam zaharul tos cacaua si mixam din nou pina la omogenizare. Mai apoi adaugam faina si mixam din nou pina la omogenizare.

Intr-o cratita punem laptele si il lasam sa dea in clocot. Cind a dat in clocot, adaugam compozitia de cacao obtinuta mai inainte si amestecam cu un tel pina incepe sa se ingroase. Dupa ce crema s-a ingrosat adaugam untul care ar trebui sa fie scos cu o seara inainte din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si amestecam pina se incorporeaza complet, dupa care lasam crema la racit.

Intr-un recipient punem 450 ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pina se intareste frisca. Cind blatul si crema de cacao s-au racit incepem sa asamblam prajitura: taiem blatul in trei nivele punem o foaie de blat pe o tava si o ungem cu dulceata de visine. Cantitatea de dulceata pe care o folosim ramine la aprecierea si gustul fiecaruia insa atentie sa fie indeajuns de multa.

Peste stratul de dulceata punem cel de-al doilea blat pe care il ungem cu toata crema de cacao. Peste stratul de cacao punem cel de-al treilea blat pe care il ungem cu frisca. Putem sa punem frisca intr-un sprit si sa facem cu spritul diferite modele peste frisca. Presaram paiete de ciocolata sau ciocolata rasa, iar la sfirsit ornam din loc in loc cu visine din dulceata, astfel ca la final sa rezulte ceva frumos.

Punem prajitura la frigider de preferat pina a doua zi pentru a se patrunde bine, dupa care o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
5
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Parteneri
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Bucataras.RO

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc Reteta de papanasi la cuptor, o...

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate