Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Postat pe: 09-04-2017
(0)

Ingrediente

Pt. blatul 1:
5 albusuri
5 lg zahar
1 plic zahar vanilat
5 lg nuca macinata
un praf de sare
2 lg faina
1 lgt praf de copt
Pt. blatul 2:
4 oua
un praf de sare
100 g zahar
100 g faina
1/2 plic praf de copt
Pt. crema:
550 g branza dulce de vaci
250 g smantana
100 g ciocolata amaruie
100 ml lapte
80 g zahar pudra vanilat
gem de afine
bombonele colorate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:10min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 15-20 de minute, se face testul scobitorii. Se scoate din tava, se asaza pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul 2: Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pentru 8-10 miinute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna in aceeasi tava ca si la primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se lasa apoi la racit,dupa care se taie in doua.
Crema: Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu laptele pana se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.
Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra vanilat. Se adauga cate putin din ciocolata si se mixeaza bine pana la incorporarea totala.
Pe un platou, se asaza o parte din blatul 2 (cel taiat in doua). Se unge cu gem de afine, apoi cu o parte din crema de branza. Se asaza blatul cu nuca, cu fata in jos, desprinzand apoi usor hartia de copt. Se unge si acesta cu gem de afine, cu o parte din crema, iar deasupra se asaza cea de-a doua parte din blatul 2.
Ultimul blat se acopera cu un strat mai subtire de crema de branza si se presara bombonele colorate. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine