Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Portii
20
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Ingrediente

  • Pt. blatul 1:
  • 5 albusuri
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 lg nuca macinata
  • un praf de sare
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. blatul 2:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 550 g branza dulce de vaci
  • 250 g smantana
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • gem de afine
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 15-20 de minute, se face testul scobitorii. Se scoate din tava, se asaza pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul 2: Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pentru 8-10 miinute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna in aceeasi tava ca si la primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se lasa apoi la racit,dupa care se taie in doua.
Crema: Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu laptele pana se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.
Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra vanilat. Se adauga cate putin din ciocolata si se mixeaza bine pana la incorporarea totala.
Pe un platou, se asaza o parte din blatul 2 (cel taiat in doua). Se unge cu gem de afine, apoi cu o parte din crema de branza. Se asaza blatul cu nuca, cu fata in jos, desprinzand apoi usor hartia de copt. Se unge si acesta cu gem de afine, cu o parte din crema, iar deasupra se asaza cea de-a doua parte din blatul 2.
Ultimul blat se acopera cu un strat mai subtire de crema de branza si se presara bombonele colorate. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
4
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Placinta floare cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta floare cu branza si marar

Placinta floare cu branza si marar
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce