Preparare blat:
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile pe rand. Dupa ce se obtine ca o crema se incorporeaza faina si praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare (in albusuri se pune putina sare inainte de a se bate). Se amesteca delicat de sus in jos, iar la sfarsit se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 35 minutre.
Prepararea cremei:
Pentru crema se pune zaharul intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa.
Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua, pe orizontala si se insiropeaza cu siropul (toate ingredientele de la sirop se amesteca). Peste se pune un strat subtire de crema, peste aceasta blatul doi care se insiropeaza la randul lui si iar crema.
Deasupra am ornat cu nuca de cocos, dar se poate orna si cu ciocolata rasa. Se lasa la rece aproximativ o ora.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraLa multi ani, Bucataras!! La multi ani tuturor celor care fac parte din comunitate, felicitari pentru retetele minunate,...
Desert tort cu crema de vanilie si zmeuraAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii