Prajitura cu Crema Caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Crema Caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt sau o lingurita bicarbonat alimentar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 g unt
  • Sirop pentru insiropat:
  • O sticluta esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile pe rand. Dupa ce se obtine ca o crema se incorporeaza faina si praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare (in albusuri se pune putina sare inainte de a se bate). Se amesteca delicat de sus in jos, iar la sfarsit se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 35 minutre.

Prepararea cremei:
Pentru crema se pune zaharul intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa.

Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua, pe orizontala si se insiropeaza cu siropul (toate ingredientele de la sirop se amesteca). Peste se pune un strat subtire de crema, peste aceasta blatul doi care se insiropeaza la randul lui si iar crema.

Deasupra am ornat cu nuca de cocos, dar se poate orna si cu ciocolata rasa. Se lasa la rece aproximativ o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca