Se bat albusurile cu zaharul spuma tare se aduga faina cu praful de copt si nucile. Se tapeteaza o tava cu unt si faina se da la cuptorul deja incins si se coace cam 20-25 de minute. Se scoate tava din cuptor si se presara cu cicolata alba razuita pe blatul fierbinte. Se lasa la racit.
In acest timp se prepara crema:
se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Zaharul ramas se pune intr-un vas si se arde pana devine maro-auriu si in acest moment fara a ridica vasul de foc si se adauga untul taiat bucatele si apa. Se fierbe totul la foc mic cateva minute. Se trage vasul deoparte si repede se toarna compozitia de galbenusuri si nuca, se bate bine se da din nou pe focul mic si se tine pana se ingroasa la fel cu o budinca. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit si se intinde pe blat. Deasupra se poate rade ciocolata alba sau de care va place.
Se taie calduta cu cutit inmuiat in apa fierbinte si bine sters. Este un partener excelent pentru o ceasca de cafea. Daca vi se pare prea dulce puteti sa mai scoateti din zahar. Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii