Prajitura cu Ciocolata si Dovleac

Complexitate
redusa
Prajitura cu Ciocolata si Dovleac

Ingrediente

  • -170 g unt
  • -230 g ciocolata neagra
  • -3 oua
  • -270 g de zahar
  • -250 ml apa rece
  • -2 lingurite extract de vanilie / esenta de vanilie
  • -290 g faina
  • -3 lingurite praf de copt
  • -100 g dovleac ras sau piure de dovleac (dovleac copt in cuptor si pasat) ori pasta de dovleac din conserva
  • -125 g nuci tocate
  • -unt si cacao pentru tapetat tava
  • -zahar pudra, pentru ornat (optional)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu unt si presarati cu cacao o tava / forma de guguluf cu diametrul aprox 20 cm.

Topiti untul impreuna cu ciocolata la bain-marie, la foc mediu. Lasati la racit.
Separat, bateti oualele pana se formeaza o compozitie spumoasa.
Adaugat treptat zaharul in timp ce mixati, apoi turnati amestecul la cel de ciocolata si unt. Puneti incet apa rece si extractul de vanilie / esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati.
La sfarsit inglobati dovleacul si nucile tocate.
* Daca folositi dovleac proaspat (ras), puneti mai putina apa (adaugati intai dovleacul ras, omogenizati, apoi daca aluatul o cere, puneti din apa cate putin, in reprize, atat cat sa obtineti un aluat mai gros, dar care curge).

Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Scoateti prajitura pe un gratar si lasati la racit.

Inainte de a servi presarati cu zahar pudra (optional).
Simplitatea, usurinta cu care se pregateste si desigur gustul sau face din acesta prajitura o vedeta.
Ea impresioneaza prin combinatia gustului catifelat si moale al dovleacului, cu taria ciocolatei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura