Prajitura cu Ciocolata si Dovleac

Complexitate
redusa
Prajitura cu Ciocolata si Dovleac

Ingrediente

  • -170 g unt
  • -230 g ciocolata neagra
  • -3 oua
  • -270 g de zahar
  • -250 ml apa rece
  • -2 lingurite extract de vanilie / esenta de vanilie
  • -290 g faina
  • -3 lingurite praf de copt
  • -100 g dovleac ras sau piure de dovleac (dovleac copt in cuptor si pasat) ori pasta de dovleac din conserva
  • -125 g nuci tocate
  • -unt si cacao pentru tapetat tava
  • -zahar pudra, pentru ornat (optional)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu unt si presarati cu cacao o tava / forma de guguluf cu diametrul aprox 20 cm.

Topiti untul impreuna cu ciocolata la bain-marie, la foc mediu. Lasati la racit.
Separat, bateti oualele pana se formeaza o compozitie spumoasa.
Adaugat treptat zaharul in timp ce mixati, apoi turnati amestecul la cel de ciocolata si unt. Puneti incet apa rece si extractul de vanilie / esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati.
La sfarsit inglobati dovleacul si nucile tocate.
* Daca folositi dovleac proaspat (ras), puneti mai putina apa (adaugati intai dovleacul ras, omogenizati, apoi daca aluatul o cere, puneti din apa cate putin, in reprize, atat cat sa obtineti un aluat mai gros, dar care curge).

Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Scoateti prajitura pe un gratar si lasati la racit.

Inainte de a servi presarati cu zahar pudra (optional).
Simplitatea, usurinta cu care se pregateste si desigur gustul sau face din acesta prajitura o vedeta.
Ea impresioneaza prin combinatia gustului catifelat si moale al dovleacului, cu taria ciocolatei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos