Ingrediente
● blat5 oua |
● 5 linguri de zahar |
● 5 linguri de faina |
● 150 ml margarina lichida Unirea |
● un praf de sare |
● blat nuci200 g zahar |
● 50 ml apa |
● 150 g miez de nuca maruntit |
● un ou |
● 50 g margarina sau unt |
● crema200 ml frisca lichida |
● 200 g piure de castane |
● 3 lingurite de pudra de roscove |
● un plic de gelatina (10 g) |
● decor frisca |
● pudra de roscove |
● si miez de nuca |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute.Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc -potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale
2.Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat,turnam crema,se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat,se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3.Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros,cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine.Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut,amestecand continuu si la fel adaugam si margarina ,amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.
Se scoate tava din frigider,turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.Se da la frigider cel putin 2 ore.Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca,praf de roscove si miez de nuca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu castane,krant si frisca" nu uita sa ii faci un review.
2.Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat,turnam crema,se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat,se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3.Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros,cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine.Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut,amestecand continuu si la fel adaugam si margarina ,amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.
Se scoate tava din frigider,turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.Se da la frigider cel putin 2 ore.Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca,praf de roscove si miez de nuca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu castane,krant si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany