Prajitura cu Caspuni si Iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Caspuni si Iaurt

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -250 gr zahar
  • -5linguri ulei
  • -125 gr faina
  • -esenta vanilie
  • Crema:
  • -450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • -350 ml frisca lichida
  • -2 plicuri gelatina
  • -75 g zahar pudra
  • -300 gr capsuni
  • Decor
  • -capsuni
  • -frisca batuta

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua.
Crema: Hidratam gelatina cu apa calduta. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt, zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.
Decor: Se pun capsunile taiete peste blat apoi se decoreaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
3
Dulciuri

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Prajitura cu capsuni si bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Parteneri
Bors de dovlecei
Bucataras.RO

Bors de dovlecei

Bors de dovlecei
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri