Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 250 g untura, 3 galbenusuri, 100 g zahar, praf de copt, un varf de cutit de sare, coaja de lamaie, 400 g faina |
● Pentru umplutura: |
● 500 g cartofi fierti in coaja ,curatati si pasati, 200 g zahar, 200 g nuca macinata, coaja de lamaie rasa, rom(neaparat), zahar vanilat, 3 albusuri spuma |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se face un aluat din ingedientele de mai sus.Se imparte in doua si se intind doua foi. Prima foaie se pune in tava tapetata cu hartie de copt .Se pune umplutura facuta din amestecul de cartofi pasati,zahar, nuca macinata,arome si albusurile batute spuma tare. Peste umplutura se pune a doua foaie. Se coace la foc potrivit cca 25 minute. Se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura cu gust de ciocolata (dr Oetker)
Se taie rece. Umplutura are gust de piure de castane si o frumoasa culoare roz. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Se taie rece. Umplutura are gust de piure de castane si o frumoasa culoare roz. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany