Incalziti cuptorul la temperatura 170°C si captusiti o tava de marime 24 X24 cm. Frecati bine untul moale cu zaharul pana devine cremos . Adaugati faina , praful de copt si varful de sare. V-a rezulta un aluat destul de tare. Il intinteti in tava si il lasati sa se coaca pentru circa 15 minute sau pana cand vedeti ca a devenit putin auriu.
Topiti bine untul cu zaharul intr-o craticioara pe foc potrivit , adaugati siropul de artar si laptele condensat. Tineti la foc potrivit si cand a inceput sa fiarba mai tineti inca 5 minute , amestecand mereu , trebuie sa se ingroase putin caramelul . Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.
Intindeti caramelul pe suprafata blatului si lasati sa se raceasca bine. Topiti in bain –marie ciocolata si o intindeti uniform cu un cutit pe toata suprafata caramelului.
Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati patrate sau cum doriti.
Blatul este destul de uscat ,gen biscuit. Daca va place, puteti face prajitura si cu un un blat mai moale/pufos (dupa reteta voastra) ...asa cum voi face eu data viitoare.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii