Ingrediente
● Ingrediente blat : |
● 150 gr faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● 125 gr unt sa fie moale |
● 50 gr zahar |
● un varf de sare |
● Ingrediente caramel: |
● 120 gr unt |
● 100 gr zahar |
● 2 linguri sirop de artar (sau 1 lingura de miere ) |
● 350 -400 gr lapte condensat |
● glazura |
● 250 gr ciocolata menaj sau cu lapte |
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la temperatura 170°C si captusiti o tava de marime 24 X24 cm. Frecati bine untul moale cu zaharul pana devine cremos . Adaugati faina , praful de copt si varful de sare. V-a rezulta un aluat destul de tare. Il intinteti in tava si il lasati sa se coaca pentru circa 15 minute sau pana cand vedeti ca a devenit putin auriu.
Topiti bine untul cu zaharul intr-o craticioara pe foc potrivit , adaugati siropul de artar si laptele condensat. Tineti la foc potrivit si cand a inceput sa fiarba mai tineti inca 5 minute , amestecand mereu , trebuie sa se ingroase putin caramelul . Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.
Intindeti caramelul pe suprafata blatului si lasati sa se raceasca bine. Topiti in bain –marie ciocolata si o intindeti uniform cu un cutit pe toata suprafata caramelului.
Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati patrate sau cum doriti.
Blatul este destul de uscat ,gen biscuit. Daca va place, puteti face prajitura si cu un un blat mai moale/pufos (dupa reteta voastra) ...asa cum voi face eu data viitoare. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu caramel si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Topiti bine untul cu zaharul intr-o craticioara pe foc potrivit , adaugati siropul de artar si laptele condensat. Tineti la foc potrivit si cand a inceput sa fiarba mai tineti inca 5 minute , amestecand mereu , trebuie sa se ingroase putin caramelul . Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.
Intindeti caramelul pe suprafata blatului si lasati sa se raceasca bine. Topiti in bain –marie ciocolata si o intindeti uniform cu un cutit pe toata suprafata caramelului.
Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati patrate sau cum doriti.
Blatul este destul de uscat ,gen biscuit. Daca va place, puteti face prajitura si cu un un blat mai moale/pufos (dupa reteta voastra) ...asa cum voi face eu data viitoare. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu caramel si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany