Prajitura cu caise

Complexitate
redusa
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200-300g caise din compot (se pot folosii si alte fructe)
  • 10 linguri zahar
  • 10-12 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 10 linguri apa clocotita
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat uleiul(ca la maioneza) apoi apa clocotita. Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Adaugam si faina amestcata cu praful de copt, omogenizam bine. Ungem si tapetam o tava sau folosim hartie de copt si turnam aluatul, presaram pesmetul si asezam caisele (sau alte fructe). Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min

Intre timp facem budinca cu zeama de la compot (400ml). va iesi o crema transparenta. Se poate face si cu lapte dar atunci nu mai va fii transparenta.

Dupa ce s-a racit prajitura punem crema de budinca ,apoi ornam dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)