Prajitura cu cacao si branza

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao
  • 360 g faina
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 125 g iaurt
  • Pentru crema de branza
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri rase zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare


Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao

Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
Turnam compozitie in tava.

Crema de branza

Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie