Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.
Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao
Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.
La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
Turnam compozitie in tava.
Crema de branza
Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.
Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraO idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii