Ingrediente
● Pentru blat: |
● 100 gr unt |
● 1/2 cana zahar |
● 1 ou |
● 1/2 cana lapte |
● 2 linguri si 1/2 cacao |
● 1 cana rasa cu faina |
● 2 lingurite praf de copt |
● 2 lingurite esenta de rom |
● Crema: |
● 500 gr branza de vaci |
● 125 gr mascarpone |
● 1/2 cana zahar |
● 2 oua |
● coaja rasa de lamaie |
● 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita |
● zahar pudra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany