Prajitura cu branza si piersici

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
100 gr unt
1/2 cana zahar
1 ou
1/2 cana lapte
2 linguri si 1/2 cacao
1 cana rasa cu faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurite esenta de rom
Crema:
500 gr branza de vaci
125 gr mascarpone
1/2 cana zahar
2 oua
coaja rasa de lamaie
4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu branza si piersici