Prajitura cu branza si piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cana rasa cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)