Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale, unul dupa altul. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua, iar peste acestea apa mentionata in ingediente. Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului, dupa care se lasa la racit.
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul. Intre timp se prepare gelatina, acesta se hidrateaza cu 100 ml apa, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma. Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza, dupa care se adauga crema de branza inchegata. Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul, dupa care se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert pana da in doua clocote. Gelatina se prepara ca mai sus, dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin. Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.
Se tine aproximativ 2 ore la rece, dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii