Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g branza de vaci (eu am avut la cutie speciala de prajituri) 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt de capsuni
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • Glazura:
  • 1 kg capsuni
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale, unul dupa altul. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua, iar peste acestea apa mentionata in ingediente. Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului, dupa care se lasa la racit.
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul. Intre timp se prepare gelatina, acesta se hidrateaza cu 100 ml apa, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma. Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza, dupa care se adauga crema de branza inchegata. Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul, dupa care se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert pana da in doua clocote. Gelatina se prepara ca mai sus, dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin. Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.
Se tine aproximativ 2 ore la rece, dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca
Bucataras.RO

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca

M-am inspirat de la bucataras Xana.....recunosc ca n-am avut rabdare sa se raceasca bine de tot...nu excelez la capitolul...

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce