Ingrediente
● Ingrediente blat: |
● 200g pesmet |
● 150g unt sau margarina |
● 2 linguri zahar tos |
● 1 plic zahar vanilat |
● Crema: |
● 1 iaurt cu fructe(500g) |
● 500g frisca |
● 2 linguri zahar |
● 2 plicuri de gelatina |
● Eu am pus in plus: |
● 50g branza de vaci si 1 banana , se pot pune si alte fructe din compot (ananas,caise,pere,mere,piersici ) dar scurse foarte bine |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Amestecam pesmetul, untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa ,pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan(sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.
Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.
Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.
Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform. Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte.
Se orneaza cu frisca .
Este o prajitura foarte buna care se face repede(30min, fara timpul de asteptare) dar merita , va asigur !!!
Incercati-o si nu veti regreta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu blat de biscuit si crema de iaurt cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.
Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.
Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform. Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte.
Se orneaza cu frisca .
Este o prajitura foarte buna care se face repede(30min, fara timpul de asteptare) dar merita , va asigur !!!
Incercati-o si nu veti regreta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu blat de biscuit si crema de iaurt cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
clumsy
• 12.02.2009 00:48:13
pare f usor de facut.o sa incerc si eu.astept si alte retete rapide si "aratoase."
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.02.2014 17:45:01
vreau sa o scot la imprimanta si nu reusesc de ce oare?pt ca arata super sunt sigura ca si la gust e destul de buna