Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri(am avut congelate)
  • 300 gr zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura amidon
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 de plic de budinca de caramel (45 gr)
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 2 piersici din conserva
  • Decor:
  • caramel

Mod de preparare

Incepem prin a bate cu mixerul albusurile cu un praf de sare si otetul pana devin pufoase, apoi adaugam putin cate putin(cate o lingura) din zahar pana il terminam, batand pana se topeste tot zaharul iar albusurile devin ca o crema, care formeaza turturi cand ridicam paletele. Adaugam amidonul cernut si mai mixam cateva secunde.

Punem hartie de copt in 2 tavi si desenam pe aceasta 3 cercuri(am folosit o farfurie pentru desert, de cca 19 cm), 2 cercuri pe hartia primei tavi si un cerc pe hartia celei de-a doua. Impartim apoi in mod egal bezeaua, si o intindem atat cat tine linia cercului. Dam tavile la cuptorul pre-incalzit la 160 de grade pentru cca o ora. Dupa 30 de minute, schimbam locul tavilor: cea care era deasupra merge dedesubt si invers, ca sa se coaca uniform. Inchidem apoi cuptorul si lasam sa se raceasca complet fara a le scoate din cuptor, dar cu usa acestuia intredeschisa.

Pentru crema, amestecam frisca lichida cu praful de budinca pana se omogenizeaza si le punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste, adaugam iaurtul si amestecam bine.

Piersicile le taiam in felii subtiri si le punem la scurs intr-o sita.

Cand bezelele s-au racit complet, le desprindem cu grija de pe hartia de copt si incepem asamblarea: o foaie de bezea, jumatate din crema, jumatate din feliile de piersici, apoi alta foaie de bezea, restul de crema si restul de piersici, terminand cu ultima foaie de bezea.

Stropim cu caramel lichid si dam la frigider pana a doua zi cand se va putea taia mai bine, asta daca aveti rabdare :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post