Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit,sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil,se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform.Pe marginea formei,deasupra blatului de biscuiti,decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc.se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin si adaugata in fir subtire in crema.Se toarna totul dasupra biscuitilor,se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle.Se pu la fiert amestecand continuu,pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centrul ei spre margini.Se lasa la rece cca 30 minute dupa care se poate portiona.
Pofta buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii