Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Ingrediente

  • ;(forma diametrul 22 cm);200 g biscuiti,125 g unt sau margarina,200 g miez de nuca prajit si maruntit,3-4 linguri compot de ananas
  • umplutura;200 ml frisca lichida,3 linguri gem de macese,jumatate din cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot(compot ananas bucati 400g) ,un plic de gelatina (10g)
  • jeleul;Zeama scursa de compot de ananas,3 linguri gem de macese,un plic jelee tort
  • decor;bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit,sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil,se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform.Pe marginea formei,deasupra blatului de biscuiti,decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc.se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin si adaugata in fir subtire in crema.Se toarna totul dasupra biscuitilor,se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle.Se pu la fiert amestecand continuu,pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centrul ei spre margini.Se lasa la rece cca 30 minute dupa care se poate portiona.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Conopida Gratinata
4
Garnituri

Conopida Gratinata

Conopida Gratinata
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata