Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Ingrediente

  • ;(forma diametrul 22 cm);200 g biscuiti,125 g unt sau margarina,200 g miez de nuca prajit si maruntit,3-4 linguri compot de ananas
  • umplutura;200 ml frisca lichida,3 linguri gem de macese,jumatate din cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot(compot ananas bucati 400g) ,un plic de gelatina (10g)
  • jeleul;Zeama scursa de compot de ananas,3 linguri gem de macese,un plic jelee tort
  • decor;bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit,sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil,se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform.Pe marginea formei,deasupra blatului de biscuiti,decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc.se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin si adaugata in fir subtire in crema.Se toarna totul dasupra biscuitilor,se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle.Se pu la fiert amestecand continuu,pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centrul ei spre margini.Se lasa la rece cca 30 minute dupa care se poate portiona.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.