Prajitura cu Ananas

Complexitate
redusa
Prajitura cu Ananas

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de ananas sau lamaie dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 6-7 linguri de zahar
  • gelatina cu gust de lamaie 6 oz
  • 450 g frisca batuta
  • 1 cutie de ananas felii

Mod de preparare

Si la noi a fost ziua mamei, am facut si eu o prajitura, care s-a mancat rapid... gustul putin acrisor a fost numai bun pentru ziua de azi care a fost super calda.

Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.

Se bat bine de tot cele 8 albusuri cu putin intaritor si apoi se incorporeaza in primul amestec.

Se pune hartie pe fundul unei tavi, se unge cu putin ulei, se pune aluatul in tava, se niveleaza si se coace la foc potrivit (350 F sau 180 C).

In timpul coacerii, se face crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga laptele rece, se amesteca bine si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat putin de tot se ia de pe foc si se lasa la racorit. Daca se va tine prea mult pe foc crema asta, se poate sa se taie, dar cu ajutorul mixerului (la viteza mare) se poate repara problema.

Se amesteca gelatina cu gust de lamaie cu 250 ml apa se pune la microunde sa se incalzeasca bine de tot, dupa care se toarna asa fierbinte peste crema de oua cu lapte. Se lasa la frigider pana se incheaga. Apoi se scoate de la rece, se pune mixerul in crema se bate bine (crema se va subtia mult), dupa ce devina alifioasa se amesteca cu frisca.

Se taie blatul racit in 2, pe orizontala si se trece la asamblarea tortului. Se ia folie alimentara, se tapeteaza tava in care s-a copt prajitura, dar se lasa margini mai mari la folie. Se aranjeaza in tava feliile de ananas, scurse bine de tot de zeama (se tine zeama pentru insiropare). Peste ele se pune jumatate din crema inchegata, se niveleaza, se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

Se aseaza deasupra foii a doua jumatate de crema si apoi cea de a doua foaie. Se insiropeaza si a doua foaie, se ridica peste prajitura marginile foliei, se acopera si se da la rece.

Dupa ce s-a inchegat se scoate din tava prin rasturnare pe un platou, se serveste simplu sau cu capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Gomboti ( galuste cu prune )
Bucataras.RO

Gomboti ( galuste cu prune )

Un desert de care auzisem , dar nu-l incercasem niciodata, pana anul trecut. Le-am facut, mi-au placut, dar parerea mea...

Gomboti ( galuste cu prune )
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate