Prajitura cu Ananas

Postat pe: 16-06-2010
(3)

Ingrediente

Blat:
8 oua
150 g zahar
8 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
esenta de ananas sau lamaie dupa gust
Crema:
500 ml lapte
5 galbenusuri
6-7 linguri de zahar
gelatina cu gust de lamaie 6 oz
450 g frisca batuta
1 cutie de ananas felii

Mod de preparare

Si la noi a fost ziua mamei, am facut si eu o prajitura, care s-a mancat rapid... gustul putin acrisor a fost numai bun pentru ziua de azi care a fost super calda.

Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.

Se bat bine de tot cele 8 albusuri cu putin intaritor si apoi se incorporeaza in primul amestec.

Se pune hartie pe fundul unei tavi, se unge cu putin ulei, se pune aluatul in tava, se niveleaza si se coace la foc potrivit (350 F sau 180 C).

In timpul coacerii, se face crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga laptele rece, se amesteca bine si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat putin de tot se ia de pe foc si se lasa la racorit. Daca se va tine prea mult pe foc crema asta, se poate sa se taie, dar cu ajutorul mixerului (la viteza mare) se poate repara problema.

Se amesteca gelatina cu gust de lamaie cu 250 ml apa se pune la microunde sa se incalzeasca bine de tot, dupa care se toarna asa fierbinte peste crema de oua cu lapte. Se lasa la frigider pana se incheaga. Apoi se scoate de la rece, se pune mixerul in crema se bate bine (crema se va subtia mult), dupa ce devina alifioasa se amesteca cu frisca.

Se taie blatul racit in 2, pe orizontala si se trece la asamblarea tortului. Se ia folie alimentara, se tapeteaza tava in care s-a copt prajitura, dar se lasa margini mai mari la folie. Se aranjeaza in tava feliile de ananas, scurse bine de tot de zeama (se tine zeama pentru insiropare). Peste ele se pune jumatate din crema inchegata, se niveleaza, se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

Se aseaza deasupra foii a doua jumatate de crema si apoi cea de a doua foaie. Se insiropeaza si a doua foaie, se ridica peste prajitura marginile foliei, se acopera si se da la rece.

Dupa ce s-a inchegat se scoate din tava prin rasturnare pe un platou, se serveste simplu sau cu capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Ananas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  05.02.2014 18:53:38

miki10269, da crema se va inchega, nu e nici o problema....citeste atenta tot ce am scris....crema se comporta cam ciudat ...ai grija la fiert sa nu o tii prea mult ca se va taia DAR se poate repara prin bataie la viteza maxima , cu mixerul....crema inchegata cand este scoasa de la frigider se va lasa cand ai sa o omogenizezi cu mixerul ( a doua oara) inainte de a o amesteca cu frisca.... e o prajitura foarte usor de facut si foarte buna....poate citind doar modul de pregatire o sa ti se para grea sau complicat dar nu este asa....ai sa vezi la final....spor la treaba si sa imi trimiti raspuns cu parerea ta despre produsul final si gust....multumesc

miki10269
•  05.02.2014 17:49:42

o intrebare, va rog: dupa ce se amesteca crema cu frisca si se da la rece, se intareste cum trebuie, sau ramine molcuta in prajitura ? multumesc

floralys
•  12.05.2013 15:24:07

arata super,si tin minte ca in urma cu un an am mancat tort cu ananas,asa ca gustul il cunosc,de-abia astept sa o prepar.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Ananas