Ingrediente
● Blat: |
● 8 oua |
● 150 g zahar |
● 8 linguri de faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● esenta de ananas sau lamaie dupa gust |
● Crema: |
● 500 ml lapte |
● 5 galbenusuri |
● 6-7 linguri de zahar |
● gelatina cu gust de lamaie 6 oz |
● 450 g frisca batuta |
● 1 cutie de ananas felii |
Mod de preparare
Si la noi a fost ziua mamei, am facut si eu o prajitura, care s-a mancat rapid... gustul putin acrisor a fost numai bun pentru ziua de azi care a fost super calda.
Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.
Se bat bine de tot cele 8 albusuri cu putin intaritor si apoi se incorporeaza in primul amestec.
Se pune hartie pe fundul unei tavi, se unge cu putin ulei, se pune aluatul in tava, se niveleaza si se coace la foc potrivit (350 F sau 180 C).
In timpul coacerii, se face crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga laptele rece, se amesteca bine si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat putin de tot se ia de pe foc si se lasa la racorit. Daca se va tine prea mult pe foc crema asta, se poate sa se taie, dar cu ajutorul mixerului (la viteza mare) se poate repara problema.
Se amesteca gelatina cu gust de lamaie cu 250 ml apa se pune la microunde sa se incalzeasca bine de tot, dupa care se toarna asa fierbinte peste crema de oua cu lapte. Se lasa la frigider pana se incheaga. Apoi se scoate de la rece, se pune mixerul in crema se bate bine (crema se va subtia mult), dupa ce devina alifioasa se amesteca cu frisca.
Se taie blatul racit in 2, pe orizontala si se trece la asamblarea tortului. Se ia folie alimentara, se tapeteaza tava in care s-a copt prajitura, dar se lasa margini mai mari la folie. Se aranjeaza in tava feliile de ananas, scurse bine de tot de zeama (se tine zeama pentru insiropare). Peste ele se pune jumatate din crema inchegata, se niveleaza, se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.
Se aseaza deasupra foii a doua jumatate de crema si apoi cea de a doua foaie. Se insiropeaza si a doua foaie, se ridica peste prajitura marginile foliei, se acopera si se da la rece.
Dupa ce s-a inchegat se scoate din tava prin rasturnare pe un platou, se serveste simplu sau cu capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Ananas" nu uita sa ii faci un review.
Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.
Se bat bine de tot cele 8 albusuri cu putin intaritor si apoi se incorporeaza in primul amestec.
Se pune hartie pe fundul unei tavi, se unge cu putin ulei, se pune aluatul in tava, se niveleaza si se coace la foc potrivit (350 F sau 180 C).
In timpul coacerii, se face crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga laptele rece, se amesteca bine si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat putin de tot se ia de pe foc si se lasa la racorit. Daca se va tine prea mult pe foc crema asta, se poate sa se taie, dar cu ajutorul mixerului (la viteza mare) se poate repara problema.
Se amesteca gelatina cu gust de lamaie cu 250 ml apa se pune la microunde sa se incalzeasca bine de tot, dupa care se toarna asa fierbinte peste crema de oua cu lapte. Se lasa la frigider pana se incheaga. Apoi se scoate de la rece, se pune mixerul in crema se bate bine (crema se va subtia mult), dupa ce devina alifioasa se amesteca cu frisca.
Se taie blatul racit in 2, pe orizontala si se trece la asamblarea tortului. Se ia folie alimentara, se tapeteaza tava in care s-a copt prajitura, dar se lasa margini mai mari la folie. Se aranjeaza in tava feliile de ananas, scurse bine de tot de zeama (se tine zeama pentru insiropare). Peste ele se pune jumatate din crema inchegata, se niveleaza, se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.
Se aseaza deasupra foii a doua jumatate de crema si apoi cea de a doua foaie. Se insiropeaza si a doua foaie, se ridica peste prajitura marginile foliei, se acopera si se da la rece.
Dupa ce s-a inchegat se scoate din tava prin rasturnare pe un platou, se serveste simplu sau cu capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Ananas" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
miki10269
• 05.02.2014 17:49:42
o intrebare, va rog: dupa ce se amesteca crema cu frisca si se da la rece, se intareste cum trebuie, sau ramine molcuta in prajitura ? multumesc
floralys
• 12.05.2013 15:24:07
arata super,si tin minte ca in urma cu un an am mancat tort cu ananas,asa ca gustul il cunosc,de-abia astept sa o prepar.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Salata de paste konjac si tofu crocant
Tarta cu dovleac copt
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Sushi
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
• 05.02.2014 18:53:38
miki10269, da crema se va inchega, nu e nici o problema....citeste atenta tot ce am scris....crema se comporta cam ciudat ...ai grija la fiert sa nu o tii prea mult ca se va taia DAR se poate repara prin bataie la viteza maxima , cu mixerul....crema inchegata cand este scoasa de la frigider se va lasa cand ai sa o omogenizezi cu mixerul ( a doua oara) inainte de a o amesteca cu frisca.... e o prajitura foarte usor de facut si foarte buna....poate citind doar modul de pregatire o sa ti se para grea sau complicat dar nu este asa....ai sa vezi la final....spor la treaba si sa imi trimiti raspuns cu parerea ta despre produsul final si gust....multumesc