Prajitura cu Ananas

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 cutie de compot de ananas (800g)
180 g de faina
160 g de zahar
40 g de unt
4 oua
extract pasta de vanilie
7 g de praf de copt
~90 g de zahar (3linguri cu varf)
frisca din 300 ml de smantana
1 zahar vanilat
1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt (pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.

Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.

In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura. Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.

Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Ananas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  10.09.2013 06:36:29

Multumesc foarte mult Sorina :)

sorina218
•  09.09.2013 11:44:26

Grozava reteta!Felicitari!

yafa
•  23.06.2010 22:48:36

Multumesc mult, e de efect asa cu frica ai dreptate, poti intepa chiar cu un bat de frigarui si insiropa mai mult inainte de a pune siropul de glasaj, atunci chiar il poti servi ca tort. Nu iti pot da o marca de smantana pentru frisca ca nu stiu unde esti( in Ro sau in afara), eu folosesc smantana de frisca naturala( cea cu mai putina grasime)lichida si adaug pentru 250ml de smantana un pliculet de praf intaritor de frisca si un plic de zahar vanilat. Sper sa-ti fi fost de folos, daca mai ai nelamuriri iti raspund cu mare placere.

dumiany
•  22.06.2010 20:40:27

felicitari!poate fi inlocuit si un tort ideea este caci e foarte rapid de facut,pentru cine nu prea are timp.as ruga sa mi spui ce fel de frisca uzezi vad ca se modeleaza foarte bine.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Ananas