Prajitura cu alune si cafea

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu alune si cafea

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 2 lingurite de cafea solubila,
  • 3 linguri apa calda,
  • 170 g zahar,
  • 50 g faina,
  • 200 g alune macinate,
  • o ligurita praf de copt
  • umplutura;
  • 250 ml frisca lichida
  • ,2 lingurite cafea solubila,
  • 50 g zahar pudra,
  • 2 pliculete de intaritor frisca sau 10 g gelatina granulata
  • sirop;250 ml cafea naturala preparat si racita
  • Glazura;100 g ciocolata cu alune si cafea,
  • o lingura de frisca lichida

Mod de preparare

1 Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit se adauga alunele macinate.
Se pune aluataul in forma si se coace cca 25 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala i 2 bucati.
2 Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra si cafeaua solubila iar cand se intareste se aduga gelatina hidratata cu apa rece si apoi topita la bain marin.
3.Se insiropeaza un pic cu cafeaua naturala primul blat apoi se lasa 2 ore la frigider
Se scoate prajitura si se glazureaza cu ciocolata calda ,topita la bain marin impreuna cu lingura de frisca.Se mai da 20 de minute la rece apoi se taie bucati potrivite.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Supa de praz cu carne tocata si branza
Bucataras.RO

Supa de praz cu carne tocata si branza

Noh, de aici am plecat, faină idee, https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-praz-cu-carne-tocata-44905.html si aici am ajuns...

Supa de praz cu carne tocata si branza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola