Prajitura Cremoasa cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura Cremoasa cu Mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de mere
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri budinca cu gust de frisca
  • 250 gr de margarina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare blat:
Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara.

Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!!

Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu–se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Preparare crema:
Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin.

Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste.

Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Cand s-a racit se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

O friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola