Prajitura chinezoaica

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura chinezoaica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • 60 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Glazura:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.
Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.
O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)