Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Glazura:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.
Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.
O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAstăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi...
Desert tort cu crema de piersici si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii