Prajitura Brigid

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura Brigid

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti
  • 1 pachet margarina
  • 8 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • o cana nuca (zdrobita mai mare putin)
  • Crema:
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • ness pentru ornat

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu toate ingredientele cu mana, pentru a se incorpora bine. Se unge o tava cu putin ulei si se pune compozitia de blat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la foc mic.

Crema:
Albusurile se bat spuma cu putina sare si 100 g de zahar. Intr-un vas se pune restul de zahar (200 g) si se topeste pe foc mic pana devine maroniu. Zaharul topit se toarna peste albusurile batute spuma, mestecand continuu pentru a se lega compozitia. Aceasta compozitie se toarna peste blat si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute la foc mic (atentie nu se da la foc mai mare pentru ca aceasta crema poate crapa). Dupa ce s-a scos de la cuptor se presara cu ness si se lasa la rece.

Atentie aceasta prajitura se taie cu un cutit incins pe flacara aragazului.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia