Prajitura Brigid

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura Brigid

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti
  • 1 pachet margarina
  • 8 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • o cana nuca (zdrobita mai mare putin)
  • Crema:
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • ness pentru ornat

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu toate ingredientele cu mana, pentru a se incorpora bine. Se unge o tava cu putin ulei si se pune compozitia de blat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la foc mic.

Crema:
Albusurile se bat spuma cu putina sare si 100 g de zahar. Intr-un vas se pune restul de zahar (200 g) si se topeste pe foc mic pana devine maroniu. Zaharul topit se toarna peste albusurile batute spuma, mestecand continuu pentru a se lega compozitia. Aceasta compozitie se toarna peste blat si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute la foc mic (atentie nu se da la foc mai mare pentru ca aceasta crema poate crapa). Dupa ce s-a scos de la cuptor se presara cu ness si se lasa la rece.

Atentie aceasta prajitura se taie cu un cutit incins pe flacara aragazului.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala