Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.
Pregatim blatul: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgi de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pret de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic in 15 minute. Lasam la racit.
Pregatim crema asa: intr-o cratita, turnam laptele de cocos, si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla, si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte, peste blat si o nivelam frumos.
Pregatim glazura asa: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati, dupa 5 minute, de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta). Sa aveti pofta!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii