Prajitura Bounty de Post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Bounty de Post

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Pentru glazura:
  • 180 g ciocolata neagra de post (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Pregatim blatul: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgi de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pret de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic in 15 minute. Lasam la racit.

Pregatim crema asa: intr-o cratita, turnam laptele de cocos, si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla, si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte, peste blat si o nivelam frumos.

Pregatim glazura asa: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati, dupa 5 minute, de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta). Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)