Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.
Pregatim blatul: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgi de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pret de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic in 15 minute. Lasam la racit.
Pregatim crema asa: intr-o cratita, turnam laptele de cocos, si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla, si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte, peste blat si o nivelam frumos.
Pregatim glazura asa: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati, dupa 5 minute, de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta). Sa aveti pofta!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaReteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...
Croissante cu branza de vaciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii