Prajitura `Betivana`

Postat pe: 21-11-2011
(1)

Ingrediente

Pt blat:
12 oua
500 gr zahar
26 linguri apa fiarta si racita
5 cani faina
1 plic praf de copt
Pt crema:
o cana si jumatate visine din visinata fara samburi
200 gr cacaua
300 gr unt
250 gr alune prajite (nesarate)
1 borcan (400ml) si jumatate gem de caise
600 ml lapte
Pt ornat:
2 plicuri de glazura cu gust de lamaie
nuca de cocos dupa gust sau ciocolata rasa
Atentie:Cantitatile mentionate la ingrediente pot fi injumatatite! ! !

Mod de preparare

Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.

Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.

Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
Aceasta prajitura este foarte consistenta.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura `Betivana`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dyana13
•  25.11.2011 11:31:42

interesant!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura `Betivana`