Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.
Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.
Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
Aceasta prajitura este foarte consistenta.
Pofta buna!!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii