Prajitura `Betivana`

Complexitate
redusa
Prajitura `Betivana`

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 12 oua
  • 500 gr zahar
  • 26 linguri apa fiarta si racita
  • 5 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt crema:
  • o cana si jumatate visine din visinata fara samburi
  • 200 gr cacaua
  • 300 gr unt
  • 250 gr alune prajite (nesarate)
  • 1 borcan (400ml) si jumatate gem de caise
  • 600 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 2 plicuri de glazura cu gust de lamaie
  • nuca de cocos dupa gust sau ciocolata rasa
  • Atentie:Cantitatile mentionate la ingrediente pot fi injumatatite! ! !

Mod de preparare

Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.

Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.

Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
Aceasta prajitura este foarte consistenta.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti