Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.
Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.
Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
Aceasta prajitura este foarte consistenta.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate retete, si vechi si...
Ciorba cu mugur de vitelCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii