Albusurile se bat spuma.
Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se lase. In cuptorul bine incalzit la 185 grade de pune acest aluat intr-o forma tapetata cu ulei si faina.
Se coace 40 minute.
Blatul se taie in doua. Prima strat din blat se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se bat 100 ml de frisca fara zahar si se unge primul strat. Se aseaza 3 banane taiate felii care au fost stropite cu sucul de lamaie pe toate suprafata pentru a evita oxidarea.
Deasupra se pune celalalt strat de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se bat cei 300 ml de frisca cu zaharul pudra si se niveleaza peste prajitura. Celelalte 3 banane se taie rondele, se ung cu suc de lamaie si se aseaza frumos peste frisca.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii