Prajitura Arlechin

Postat pe: 10-02-2013
(0)

Ingrediente

foile
faina 420 gr
unt 280 gr
zahar 140 gr
ou 1 buc
sare,un varf de cutit
umplutura
gem de caise
galbenusuri 4 buc
zahar 100 gr
nuca macinata 2 linguri
stafide 1 lingura
coaja de lamaie 1 lingura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari;
- se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate;
- se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac;

- se rade coaja unei lamai;
- se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm)
- se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene)

- se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie;

- se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic.
Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\'o\'clock: wink:
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Arlechin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Arlechin