Prajitura Arlechin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 420 gr faina
  • 280 gr margarina
  • 140 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri de smantana
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan de gem acrisor
  • 4 galbenuse
  • 100 gr zahar pudra
  • arome

Mod de preparare

Din faina, margarina, zahar(140), ou, praf de copt arome se face o coca se imparte in 4 si se coc 4 foi pe dosul tavii, (cand se scot de la copt se dezlipesc imediat cu un cutit), se ung cu gemul acrisor, iar pe ultima foaie se face glazura din :100 gr. zahar pudra si 4 galbenuse,se freaca bine pana devine spumoasa ,se aseaza peste ultima foaie si se presara bombonele marunte sau mac.

Se lasa pana a doua zi sa se usuce si se taie fasii de 2 cm,iar pe lungime in 4 bucati astfel ca sa iasa aprox. 80 bucati.
Se poate face cu cateva zile inainte de sarbatori pentru ca nu se altereaza, se aseaza in cutie , iar intre rinduri se pune staniol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)