Din faina, margarina, zahar(140), ou, praf de copt arome se face o coca se imparte in 4 si se coc 4 foi pe dosul tavii, (cand se scot de la copt se dezlipesc imediat cu un cutit), se ung cu gemul acrisor, iar pe ultima foaie se face glazura din :100 gr. zahar pudra si 4 galbenuse,se freaca bine pana devine spumoasa ,se aseaza peste ultima foaie si se presara bombonele marunte sau mac.
Se lasa pana a doua zi sa se usuce si se taie fasii de 2 cm,iar pe lungime in 4 bucati astfel ca sa iasa aprox. 80 bucati.
Se poate face cu cateva zile inainte de sarbatori pentru ca nu se altereaza, se aseaza in cutie , iar intre rinduri se pune staniol.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii