Pt. aluat: se bat spuma albusurile, apoi se adauga, treptat, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si sarea. Se bate totul timp de 10 minute si se pun faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, dandu-se la cuptor pana se coace.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie in 4 foi egale.
Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu faina, apoi se toarna laptele si cafeaua. Se da la foc potrivit, amestecand bine pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se lasa la racit.
Foile de prajitura se umplu cu aceasta crema, iar deasupra se presara zahar pudra si se orneaza cu fructe de sezon.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii