Prajitura Anotimp

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 6 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • 3 linguri zahar vanilat
  • o lingura de coaja rasa de lamaie
  • o lingura praf de copt
  • sare
  • Pt crema:
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml cafea concentrata
  • 200 g unt
  • o lamaie
  • Pt ornat:
  • zahar pudra
  • fructe de sezon

Mod de preparare

Pt. aluat: se bat spuma albusurile, apoi se adauga, treptat, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si sarea. Se bate totul timp de 10 minute si se pun faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, dandu-se la cuptor pana se coace.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie in 4 foi egale.

Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu faina, apoi se toarna laptele si cafeaua. Se da la foc potrivit, amestecand bine pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se lasa la racit.

Foile de prajitura se umplu cu aceasta crema, iar deasupra se presara zahar pudra si se orneaza cu fructe de sezon.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars