Prajitura Anotimp

Postat pe: 08-05-2009
(1)

Ingrediente

Pt aluat:
6 oua
o cana zahar
o cana faina
3 linguri zahar vanilat
o lingura de coaja rasa de lamaie
o lingura praf de copt
sare
Pt crema:
250 g zahar
150 g faina
100 ml lapte
100 ml cafea concentrata
200 g unt
o lamaie
Pt ornat:
zahar pudra
fructe de sezon

Mod de preparare

Pt. aluat: se bat spuma albusurile, apoi se adauga, treptat, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si sarea. Se bate totul timp de 10 minute si se pun faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, dandu-se la cuptor pana se coace.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie in 4 foi egale.

Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu faina, apoi se toarna laptele si cafeaua. Se da la foc potrivit, amestecand bine pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se lasa la racit.

Foile de prajitura se umplu cu aceasta crema, iar deasupra se presara zahar pudra si se orneaza cu fructe de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Anotimp" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinaraluca2000
•  08.05.2009 18:50:54

buna, buna crema

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Anotimp