Pt. aluat: se bat spuma albusurile, apoi se adauga, treptat, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si sarea. Se bate totul timp de 10 minute si se pun faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, dandu-se la cuptor pana se coace.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie in 4 foi egale.
Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu faina, apoi se toarna laptele si cafeaua. Se da la foc potrivit, amestecand bine pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se lasa la racit.
Foile de prajitura se umplu cu aceasta crema, iar deasupra se presara zahar pudra si se orneaza cu fructe de sezon.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii